Sensmoralen n kan ick hemstalla nagons fortroende, n behover frams indikera fortroende solo

mei - 08
2023

Sensmoralen n kan ick hemstalla nagons fortroende, n behover frams indikera fortroende solo

Sensmoralen n kan ick hemstalla nagons fortroende, n behover frams indikera fortroende solo

“Det varje en stig nago kar som bodde inom nagon stuga ino skogen. Dar levde sam arbetade han. Va morgon klev han opp, kladde sig hjartlig samt gick ut i skogen saso fortfarande var dunke sam sval for att samla ved. Antagligen hemma upprepa tande han nago brasa ino spisen och vantade talmodigt gallande att varmen skulle kungora sig inom stugan. En dag kande han att han fick kanske samt stallde sig for spisen sam sa – bra spisen, under samtliga dessa ar age sjalv varit ute ino dunkel och kold ifall morgonen samt samlat ved for du gett jag e som helst hjartlighet. Omedelbart befinner si det din flyt att ge undertecknad nagot frams. Nu satter mi undertecknad arme sam vantar tills ni inneha gett ja fa varme for jag beger mej ut och samlar ved. Ni far alldeles enkelt fortroende villig ja, sjalv kommer bidra dig ved skad framst vara tvunge mi erhall hett fran dig”.

Tillitens hjartlighet samt omtanksamhet kommer frams efter att ni jag varit fortroendeful. TRO befinner si ett palindrom komple utav TILL samt LIT, att tro pa till, att innehav tillit mot samt ocksa att bliv litad mo. Nar personer tillat fragan hur sa tilltro betyder forut dom tillats man fa skild besvarande. Det sasom mycket lyfts samt som personer uppger absolut ar meningen tillsamman fortrostan befinner sig att tro pa mot saken da egna formagan, att innehava tapperhe att lansera kontrollen, att overvinna radslan att foreta mankemang alternativt att veta bidraga inte me garanti ifall att fa nagot tillbaka.

Grubbel, osaker och radslor

Skada hur sa befinner si det emedan som star i vagen stav tilliten, sasom astadkomme att vi av och till ej tor lita kungen nagon alternativt nagot? Hursa befinner si tilliten sa sprod att saken dar ino nago forhallande kan skadas it en sporadisk evenemang? Kansk finns ett spa inom hurda vara hjarnor vanligt fungerar. Enligt nutida forskning har ej vara hjarnor andrats i synnerhet mycket dom senaste 100 000 aren. Inom forhistorisk tid varje vi fullsatt upptagna tillsammans att overleva – och de mest primara behoven varje att

Tillit – att bemastra nervspanning, osaker samt radslor

  • ej bliv uppatna, det vill prata att ick overrumplas it en farligt kreatu alternativt ett riskfylld situation saso kunde hota vart leva sam att
  • Etiopisk kvinnor som söker vita killar

  • ick bli uteslutna utav sam overgivna it var stam.

Vara hjarnor ar forprogrammerade att sok faror och hotelse framfo ann gladje samt vallust. Det kallas sta ‘Negativity bias’. Den analytiska delen av hjarnan – saken dar vi behover darfor att draga kloka slutsatser, undersoka laget, kanna medkansla samt odla vidare – tillat inte nog tillsammans syre och naring nar hjarnan ar inom hotlage.

Daliga minnen tenderar att hejda innestaend villig nathinnan langre an goda minnen, samt det verkar darutover sasom att vi till och tillsammans foredrar att agna oss at saken dar typen itu minnen. Hurda mycket litteratur finns det saso beskriver nagons lyckliga barndom? Eller gladjen att lite verka med fantastiska persone samt chefer?

Inom dag nar vi upplever ett informationsflode utan stopp, sam dar var omvarld a ino bestaende ombildning, befinner sig det vanligtvis svart att aga alkoholpaverkad kontroll och kunska ifall hurdan saker samt foremal kommer att utveckla sig. Det har kan inom sin flax bilda oro, osaker sam farhaga hos oss.

Skilda manniskor oroar sig forut olika grej samt upplever tvekan sam farhaga itu skilda skal. En form saso beskriver detta befinner sig saken da sa kallade SCARF-model 1. Modellen summerar viktiga upptackter saso gjorts i neurovetenskapen mirakel de senaste decennierna kopplat till hurda vi interagerar socialt. Modellen bygger pa tre centrala principer

Fortrostan – att avklara nervositet, betanklighet sam radslor

  • Hjarnan hanterar massa sociala risk och beloningar tillsamman synonym styrka som fysiska risk samt beloningar. 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.